МТ ще провери случая с дюните на южния плаж в Несебър
Секция: Туризъм
29 Януари 2023 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТ ще провери случая с дюните на южния плаж в Несебър

/КРОСС/ Министерството на туризма ще извърши проверка във връзка със съобщенията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър и ще работи в сътрудничество с МВР и останалите компетентни органи и институции до изясняване на обстоятелствата. Това се посочва в позиция на Министерството, изпратена до медиите. При установяването на нарушител ще бъде съставен акт за административно нарушение.

В прессъобщението се припомня, че концесионер на морския плаж "Несебър - Юг" е "Ауто фактор" ЕООД. За изминалата 2022 г. Министерството на туризма е извършило 4 планови и извънредни проверки на морски плаж „Несебър - Юг", като по време на тях не са констатирани нарушения.

По-рано днес концесионерът Кирил Спасов съобщи, че неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Бургас и Областната дирекция на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната управа и Община Несебър, информира Спасов. Той обясни, че пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер.