Дмитрий Песков: Срещу Русия се води хибридна война, включително икономическа
Секция: Русия
29 Януари 2023 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дмитрий Песков: Срещу Русия се води хибридна война, включително икономическа Кремъл обясни скритите икономически данни с хибридната война срещу Русия

/КРОСС/ Ограничаването на достъпа до статистически показатели за руската икономика е свързано с хибридната война, която се води срещу Русия. Така е отговорил на запитване на Financial Times говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

"Срещу Русия се води хибридна война, включително икономическа. Така че при тези обстоятелства е съвсем естествено да класифицираме тези данни", е заявил Песков. Той уверява обаче, че всеки, който трябва да знае, и всеки, който участва в процеса на изготвяне на икономическата политика, има достъп до пълния набор от данни, статистики и прочее".

Също така руският президент редовно получава. доклади за състоянието на икономиката от висши служители. "Всякакви твърдения, че той [президентът] получава изкривена информация, са погрешни. Той разполага с цялата информация, провежда заседания на икономическия кабинет почти всяка седмица."

През юли 2022 г. руският президент подписа указ, с който се въведоха редица мерки за регулиране на финансовия пазар, включително възможността за реорганизация на банките и запазването в тайна на златните и валутните резерви на страната.