Предстоящи събития в страната на 30 януари 2023 г.
Секция: Предстоящи събития
30 Януари 2023 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 30 януари 2023 г.

/КРОСС/ ***

София/Скопие.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев са на работна среща в Скопие, на която ще се обсъди организацията на предстоящото отбелязване на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

След 12.00 часа местно време в Министерството на вътрешните работи на РСМ, ще участва и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

***

София.

От 11:00 часа, галерия "Средец", Министерството на културата, Камарата на архитектите в България (КАБ) и Съюзът на архитектите в България (САБ) ще представят на пресконференция резултатите от конкурса за български павилион на Венецианско архитектурно биенале 2023 г.

***

 

София.

От 9.00 часа в Гранд хотел "София" заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър ще присъства на откриването на кръгла маса, посветена на борбата с трафика на хора.

***

София.

От 15.00 часа Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.

***

София.

От 15.00 часа Комисия по икономическа политика и иновации.

 

***

София.

 

От 08.30 часа работещите в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" се събират пред лечебното заведение, за да решат какви действия да предприемат от тук нататък и с настояване д-р Дечев да оттегли подадената от него оставка.

***

Бургас.

От 12.00 ч. в залата на ПП ГЕРБ-Бургас депутатите Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев ще дадат пресконференция по актуални политически теми.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Уют" - авторски спектакъл на Камен Донев.

***

Пловдив.

От 9.00 часа, в 10 зала, Окръжният съд ще гледа делото срещу подсъдим за това, че в землището на с. Любен, община Съединение, без разрешително е държал марихуана и разпространил на стойност 6048,00 лева.

***

Пловдив.

От 10.30 часа, във 2 зала Окръжният съд ще заседава по дело срещу подсъдим за това, че умишлено е умъртвил другиго - К. К., като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел.

***

Пловдив.

От 14.00 часа, в 10 зала Окръжният съд ще гледа дело срещу подсъдимата, срещу която е повдигнато обвинение за това, че умишлено е умъртвила Б. И. /28 г./, като убийството е извършено с особена жестокост.

***

Стара Загора.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще проведе пресконференция след срещата си с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара.