2000 лв. глоба за собственика на кучето, нахапало 10-годишно дете в Хасковско
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2023 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
2000 лв. глоба за собственика на кучето, нахапало 10-годишно дете в Хасковско

/КРОСС/ 10-годишно момче бе жестоко нахапано от куче в Хасковското село Въгларово преди около половин година. С огромни усилия на лекарите детето бе върнато към живот.

Момчето и родителите все още не могат да преживеят шока, а собственикът на агресивното куче е получил глоба от 2000 лева. Семейството настоява за по-сериозно наказание. Майката Таня Радева определя санкцията като смешна. "Проблемът е компелксен - става въпрос за това, че прокуратурата е с вързани ръце. Това за нас не е наказание, нито носи удовлетворение за кошмара, през който преминахме. За нас е важно, че Дени е добре", казва тя.

Момчето споделя, че не се връща към случката. Когато излиза навън го е страх от големите кучета. Майката обяснява, че кучето не е виновно, а стопанинът, който не го е обучил. "Наказанието е подигравка за всички, съпричастни с нашите проблеми. Трябва да се приемат закони, които да предвиждат по-адекватни наказания. Можем само да претендираме за парично обезщетение, което за нас е безсмислено. Прокуратурата ще обжалва, а ние ще подадем граждански иск", заяви Радева.