Трите момичета, които бяха намерени след 8 дни в неизвестност, са настанени в социален дом във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2023 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трите момичета, които бяха намерени след 8 дни в неизвестност, са настанени в социален дом във Варна

/КРОСС/ Трите момичета, които бяха намерени във Варна след като 8 дни бяха в неизвестност, са настанени в социален дом във Варна. Те бяха намерени след сигнал на граждани до майката на едното от тях. Две от тях са били в голям търговски център във Варна.

След това, благодарение на техните показания, беше намерено и третото момиче. И трите деца са добре.

Те са на 14, 15 и 17 години и са обяснили на полицията, че са решили да избягат, за да се видят със свои приятели за по-дълго.

Вчера беше получен сигнал от майката на едно от момичетата, че дъщеря ѝ е забелязана в един от търговските центрове. Бяха открити две от момичетата - на 17 и 14 години, в добро физическо състояние, без данни за престъпление спрямо тях. При беседите с тях те споделиха, че третото момиче се намира в къщата на свой приятел в квартал "Владислав Варненчик", без данни за външна намеса, заяви в БНТ "Денят започва" старши инспектор Стоян Енев от Областната дирекция на МВР във Варна.

По думите му те доброволно са решили да напуснат кризисния център с цел да прекарат повече свободно време, няма данни за външна намеса. С тях ще работят психолози.

Извършен им е медицински преглед. И трите са прекарали времето в тази къща заедно, каза още старши инспектор Стоян Енев.