Какви са версиите за убийството на млада жена, открита мъртва след месец в неизвестност
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2023 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какви са версиите за убийството на млада жена, открита мъртва след месец в неизвестност

/КРОСС/ Тежък криминален случай от Варна, при който 31-годишна жена беше открита убита в петък. Припомняме, че жената беше в неизвестност от 1 януари, а след това полицията задържа предполагаемия извършител. Това всъщност е приятелят на жертвата - 39- годишният Ивайло Павлов, който в неделя съдът остави в ареста.

Задържаният за смъртта на младата жена все още отказва да даде показания по случая.

Възползва се от правото си да не дава показания. Това е негово право по НПК, заяви прокурор Милен Ставрев.

Естествено това не може да бъде гледано, като отегчаващо отговорността обстоятелство само по себе си. Но дори и да беше дал обяснения, те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина, посочи Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Предстои и защитата, и обвинението, да изчакат експертизите. А резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой.

Жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин. На този етап ако бъде признат за виновен мъжът ще трябва да изтърпи наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Възможно е обаче присъдата да бъде и по тежка.

Все още няма яснота и дали обвиняемият и приятелката му са употребявали наркотици. Тепърва предстои да стане ясно и какви са мотивите за убийството.