Медици от „Св. Иван Рилски” на протест в защита на директора си
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2023 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медици от „Св. Иван Рилски” на протест в защита на директора си

/КРОСС/ Медици от столичната болница „Свети Иван Рилски” се събират за протестни действия. Причината е, че директорът на лечебното заведение д-р Дечо Дечев е депозирал оставката си. Пред БТА той е аргументирал решението си с липсата на приемственост в системата, както и честа смяна на политиката.

Дечев е изпратил писмо с 11 проблема до Министерството на здравеопазването, като част от тях са свързани с вливането на белодробната болница „Света София” в болница „Свети Иван Рилски”. Според д-р Йорданов целта на служителите е д-р Дечев да не подава оставка под натиск. Той през последните 13 години направи възможно доброто функциониране на болницата. След сливането с белодробната болница изплатихме задълженията им със собствени средства, затова има натиск от МЗ. След това не срещаме подкрепа и е неясна водената политика. Спонтанно се организирахме, за да покажем подкрепата си с него, обясни медикът. А останалите служители смятат, че д-р Дечев е най-добрият мениджър.

По думите на Милена Атанасова от синдикат "Защита" сподели, че д-р Дечев е помолил служителите да останат по работните си места. Въпреки това виждате подкрепата за него. Ние казваме, че ще изчакаме и днес какво ще се случи, искаме той да остане да работи и болницата да продължи да функционира в този вид и въпросите, които е поставила, да се разрешат. Ръководството е недоволно от неглижирането на проблемите от страна на принципала. Има напрежение между МЗ и ръководството на болницата, което поставя в несигурност съществуването на "Св. Иван Рилски", посочи тя.