Редица услуги на Google ще показват по-ясна информация в ЕС
Секция: Технологии
30 Януари 2023 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Редица услуги на Google ще показват по-ясна информация в ЕС

/КРОСС/ Consumer Protection Cooperation Network (CPCN) в ЕС е в преговори с Google от 2021 г., за да се подсигури това, че определени онлайн услуги са по прозрачни и пригодени с регулациите за геоблокиране на общността.

Google Play Store позволява браузването на версии за различни страни в ЕС, като от компанията са се съгласили да направят опцията по-видима и лесно достъпна. Google позволява промяната на страната на местожителство веднъж годишно, но някои ограниченията не са съобразени с регулациите.

Google също така прави възможно използването на платежни услуги от всички страни на ЕС. Разработчиците на приложения трябва също да отговарят на регулациите, което означава, че те трябва да бъдат наясно с тях. По отношение на покупката на хардуер от Google Store се предвижда показването на детайлите по-ясно, включително разходи за доставка, възможност за ремонт и поправка и т.н.

Ако използвате Google Hotels и Flights за планиране на пътувания скоро ще забележите някои промени. Ще бъде изяснено дали работите с Google или друга компания като посредник. Ще има и повече информация при показаните отстъпки, като ще е включена основната цена. Google ще посочва още, че ревютата за хотели на е са верифицирани.

Компанията ще следва същите правила, които обхващат и други големи платформи като Expedia и Booking.com.