Пет години улица в София е арена на катастрофи
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2023 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пет години улица в София е арена на катастрофи

/КРОСС/ Години наред улица в София е арена на катастрофи. Потърпевши потърсиха NOVA във връзка с пътнотранспортни произшествия, които се случват на едно и също място вече пет години - в тяхната ограда. Последният случай е от понеделник сутринта.

„През 2019 г. дойдоха хора от Столичния инспекторат и от общината и ограничиха скоростта, слагайки маркировка, която шуми. Бяха поставени и знаци, че следва опасен завой. Това обаче не доведе до намаляване на инцидентите", коментира Александър Лазаров, чийто имот е засегнат.

Мъжът подчерта, че Източната тангента е изключително натоварено трасе. „В шест от инцидентите, които са общо седем, има еднакви метеорологични условия - през зимата, когато има „черен лед" и снеговалежи", добави той.

В коментар за NOVA от Столичната община заявиха, че през 2019 г. са поставени знаци за остър завой, както и шумна напречна маркировка. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Заради продължаващите инциденти ще бъде извършена нова проверка и сезирана „Пътна полиция" за засилване контрола на скоростта и поставяне на камери.