Абитуриенти ще мерят рокли в Националния музей „Земята и хората“ през февруари
Секция: Шоубизнес
31 Януари 2023 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Абитуриенти ще мерят рокли в Националния музей „Земята и хората“ през февруари

/КРОСС/ От 1 до 5 февруари ще се проведе 20-то юбилейно изложение „Моден салон - абитуриенти". Събитието ще се състои в Национален музей „Земята и хората". По време на изложението бъдещите абитуриенти ще имат възможност да разгледат най-новите и специални абитуриентски тоалети и да пробват различни официални тоалети и бални рокли.

В рамките на тези дни, на място, всеки един може да се консултира с различни дизайнери, сред които и Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, които са двукратни носители на „Златна игла" в категориите „Модна къща на 2021" и „Абитуриентска мода (2022)".

Тази година актуални цветове сред официалните рокли са в червено, черно, както и нежни опушени нюанси на сиво, лилаво и пудра.

Сред някои от новите предложения има щраусови пера, камъни „Сваровски", множество ръчно инкрустирани перли и маниста.

За изработването на тоалетите, дизайнерите са използвали фин италиански тюл с блестящи частици и френска дантела с изящни форми.

Бъдещите абитуриенти ще могат да се докоснат до различни кройки и силуети и ще имат възможността да премерят тоалет, който са харесали на момента и дори да го закупят.

Въпреки че абитуриентските балове, по традиция, са през май, то подготовката започва 2-3 месеца преди това, като за дамите изборът на рокля се прави именно в началото на годината.