Повдигнаха обвинение на шофьора, задържан след зрелищна гонка с полицията в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Януари 2023 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинение на шофьора, задържан след зрелищна гонка с полицията в София

/КРОСС/ Софийска районна прокуратура обвини и задържа шофьора, задържан при гонка в София.

32-годишният мъж попречи на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия.

Вчера около 12,10 ч. на бул. „Рожен" в гр. София, обвиняемият Д.С. противозаконно пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ", на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите. От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков" с ул. „Народни будители" до кръстовището на ул. „Чудомир" и бул. „Ломско шосе" в гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация. По този начин Д.С. създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и реализирал ПТП с паркиран лек автомобил марка „БВМ". Опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си. Деянието се отличава с изключителна дързост, уточняват от Софийската районна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода".

Д.С. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление и да се укрие, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за разрешение за принудително изземване на материали за изследване за изготвяне на експертизи.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия.