Защо се провали заседанието на икономическата комисия? Мартин Димитров от ДБ с обвинения
Секция: ПОЛИТИКА
31 Януари 2023 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо се провали заседанието на икономическата комисия? Мартин Димитров от ДБ с обвинения

/КРОСС/ Мартин Димитров от "Демократична България" обвини другите парламентарни групи, без "Продължаваме промяната", че възпрепятстват приемането ни в еврозоната.

Повод за това твърдение стана липсата на кворум на вчерашното заседание на Икономическата комисия в парламента. Така не бяха приети промените в Кодекса за застраховането.

"На думи много хора в това Народно събрание се изказваха какви горещи привърженици са на влизането на България в еврозоната, на дела - продадоха мача. За да няма кворум в Икономическата комисията, която трябваше да приеме промени в Кодекса за застраховането, има договорка между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане", БСП и "Български възход"", каза Мартин Димитров.

"Политиците можем да говорим и спорим по много въпроси, но трябва да слушаме експертите. Агенция "Фич" казва, че високата инфлация е основната пречка пред присъединяването на България в еврозоната от 2024 г. Колегите от ДБ, които дават гръмки изявления в последните дни, трябва да си припомнят, че докато формираха правителство след благословията под юмрука на президента Радев и правиха протести, направиха един редовен кабинет с Кирил Петков и Асен Василев, който доведе страната до инфлация петорно по-висока от предходните години", каза Александър Иванов.