Милен Врабевски: Разглеждам културната интеграция като най-добрата форма на евроинтеграция
Секция: КУЛТУРА
01 Февруари 2023 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милен Врабевски: Разглеждам културната интеграция като най-добрата форма на евроинтеграция

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Милен Врабевски, каза че в Северна Македония доминира югославският начин на мислене и продължава схемата антиБългария като начин на управление.

Той съобщи, че подготвяна от него съвместно с МВнР инициатива за представление на театралната постановка "Вражалец" е отменена "по технически причини", но увери, че ще продължи да работи за реализирането ѝ.

Най-добрата интеграция на Северна Македония е културната интеграция. С подобни инициативи вървим напред към евроинтеграцията на западната ни съседка, посочи Врабевски.

Много е важно да събираме децата от двете страни на границата. Между тях няма конфликти. Аз инициирам тяхната съвместна изява в някаква посока. Българските клубове са пример как може да се направи нормален план за действие в посока Европа и да има съвместни инициативи между двете държави. Тези инициативи подпомагат сближаването. Така нашите братя в Македония разбират, че България я има и тя помага на много хора. Децата от двете страни на границата заслужават по-добро бъдеще, подчерта председателят на фондация "Българска памет".

За мен е важно да да дам добрия пример, добави той.

Милен Врабевски посъветва българските политици да се прилага "подхода на инвеститора" при отношенията ни със Северна Македония и да се намерят бюджетни средства, за да може интеграцията да се случва.