Skoda: с нов рекорд: Най-дълъг дрифт на лед
Секция: Автомобили
01 Февруари 2023 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Skoda: с нов рекорд: Най-дълъг дрифт на лед

/КРОСС/ Днес SKODA Auto обяви, че компанията е поставила нов световен рекорд на Гинес за непрекъснат дрифт на лед, след като с представител на изцяло електрическия Enyaq iV RS е било отчетено постижение от 7.351 км.

Новото постижение, което е отбелязано от Guinness World Records в две категории- непрекъснат дрифт на лед и непрекъснат дрифт на лед с електрически автомобил, е било регистрирано на 18 януари на замръзналото езеро Stortjärnen (Голямото желязо) в Швеция.

Зад волана на заводската версия на електрическата SKODA Enyaq iV RS е бил журналистът Ричард Мийдън, който е успял да подобри предходното най-добро постижение, регистрирано в Китай през изминалата година, с повече от километър.

По време на новият рекорд, за който са били необходими почти 16 минути (15 минути и 58 секунди) и над 18 часа обща дрифт подготовка и първични опити, са били отчетени максимална и минимална скорост на движение от съответно 48.69 км/ч и 31.64 км/ч

От SKODA споделят, че електромобилът е бил оборудван с гуми Michelin с шипове (5 мм) на предните и Nokian с шипове (2 мм) на задните колела.