Утре ще има превалявания от дъжд на някои места в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Февруари 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще има превалявания от дъжд  на някои места в страната

/КРОСС/ През нощта и в сутрешните часове облачността ще е разкъсана, по-значителна главно над планинските райони и на отделни места там ще превалява слаб сняг. Вятърът временно ще отслабне и ще е предимно умерен, ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Утре около и след обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг и в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 7° и 12°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от сняг, предимно слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде доста ветровито, със силен и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, на север - по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е от 6° по северното крайбрежие до 9° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Източник: НИМХ