Андрей Гюров: ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии
Секция: ПОЛИТИКА
02 Февруари 2023 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Гюров: ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии

/КРОСС/ Имахме много възможности да направим много стъпки в правилната посока и изказа, който идва на ум е искаха, но нямаха желание в много отношения. Съдебната реформа е най-знаковото решение в това НС, имахме възможност да приемем закона за противодействие на корупцията, който беше готов, промените в НПК с механизма за контрол на главния прокурор - така Андрей Гюров – председател на ПГ на "Продължаваме Промяната" коментира в БНТ "Денят започва" работата на този парламент.

Имахме всички възможности да приемем този закон и да направим тази важна стъпка напред за страната затова българите да се чувстват в едно по-справедливо общество, да не сме отново на опашката на Европа по индекса за корупция и да можем като всички нормални европейски граждани да се ползваме от привилегиите на тази европейска принадлежност. Но това не се случи, посочи Андрей Гюров.

Според него има едно ясно изразено мнозинство в този парламент, който можеше да състави правителство. То се събра дори на лидерска среща и заяви, че може да управлява заедно. ПП направи всичко възможно да намери обединителните линии, които не нарушават принципите на демокрацията, добави Гюров.