Хубав филм LG домашно кино-формула за страхотен Свети Валентин
Секция: Технологии
02 Февруари 2023 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хубав филм LG домашно кино-формула за страхотен Свети Валентин

/КРОСС/ Един от най-нежните празници бързо заема място в мислите ни и влюбените започват да търсят изненади, подаръци, активности, с които да зарадват половинката си на Свети Валентин. Изискани вечери, червени рози и кутии бутикови бонбони са традиционните подаръци в този ден, но един от най-добрите начини да прекарате Свети Валентин си остава романтична вечер в уюта на собствения дом. Вкусното хапване е задължително – за някои ще е по-специално меню, а други двойки ще се забавляват повече с пица или бургери, гледайки нещо развеселяващо.

Подходящият филм обаче е елемент, който може да допълни вечерта с настроение, романтика, а защо не е и смях? А за да бъде усещането максимално близо до това в киното, можете да превърнете лесно хола си в домашен салон с помощта на първокласните LG OLED телевизори и системи за домашно кино. Защото качествената картина и реалистичен звук са ключови изисквания, за да може филмът да ви пренесе през всички емоции, които режисьорите му са предвидили. В духа на идващия празник, LG подготвиха кратка класация на любими и не толкова типични за Свети Валентин филми от портфолиото на своя стриминг партньор HBO Max1, които обаче перфектно ще допълнят романтичната вечеря у дома, но и не само – сигурни сме, че с хубав филм, чаша вино и специално внимание, ще направите всеки ден празник.  

„Изгубеният град“ (The Lost City)

Започваме с един филм, който не е нито типичния романтичен филм, нито типичния приключенски екшън. Но определно има много смях и много ненатрапчив романтизъм. Във филма се разказва за перипетиите на известна авторка на романтични приключенски романи (Сандра Бълок в ролята на Лорета Сейдж) и нейния модел за корицата на поредицата й (Чанинг Тейтъм в ролята на Алън), когато откровено странен милиардер (Даниел Радклиф в ролята на Феърфакс) решава да я отвлече, вярвайки, че тя е ключът към откриването на древно съкровище. На пръв прочит нищо изненадващо в сюжета на филма. Но това, което го различава от другите в тази категория е това, че нито се взима твърде насериозно, нито се опитва да бъде като тях. Сюжетът е изпълнен със скечове, абсурдни ситуации и лека пародия и сме сигурни, че ще изпълни вечерта с много настроение и смях.

„Помен по еврейски“ (Shiva Baby)

Това определно може да се нарече инди-филм с фокус върху черния хумур. Той е дебютният филм на Ема Силегман, който се фокусира върху живота на Даниел (изиграна от Рейчъл Сенот), изследван през призмата на неудобни въпроси, лоши решения и един еврейски помен. Критиците почти единодушно го определят за безобразно смешен, забавно неловък, неудобен и незабравим. Филмът е малко безочлив, но несъмнено е впечатляващ със способността си да накара зрителя да се постави в обувките на главната героиня и неудобните ситуации, пред които е изправена – съчувствайки й, съдейки я и дори изпитвайки вторично неудобство от случващото се на екрана. Определено филм за любителите на по-различното и новаторско кино.

„Лакрицова пица“ (Licorice Pizza)

Номинираният за три Оскара „Лакрицова пица“ проследява историята на двама младежи, които порастват заедно, и се фокусира върху това, колко определящо за същността ни може да е първото влюбване. Най-романтичнит от селекцията, този филм е любовната история на 15-годишно момче, което се влюбва в 25-годишна жена и перипетиите, през които тази трудна връзка преминава. Докато и двамата се опитват едновременно да оправдаят и забравят чувствата си един към друг, филмът пренася зрителя в епохата на 70-те години, която Пол Томас Андерсон обрисува с лекота, така че атмосферата й да завладее изживяването напълно. Филмът успешно редува абсурден хумур с нежна романтика, държейки зрителя в непрекъснато неведение за посоката, в която ще се развие – чак до самия финал. А, когато свърши ще имате нужда от няколко минути, в които да го осмислите и осъзнаете, излизайки от нежното му заклинание.

Независимо кой от трите стила филми изберете, гарантираме, че вечерта ще е изпълнена с много емоции и чувства особено когато за зрителското изживяване се грижат революционните технологии на LG за забавление у дома. Последните им модели OLED телевизори са най-модерните досега, като обещават по-голяма яркост и точност на цветовете, както и впечатляваща чистота на детайла, благодарение на прецизната работа на LG OLED evo технологията и новия процесор α9 AI Processor Gen6. С изключително качество на картината и подобрена webOS платформа с разширен набор от интелигентни функции и услуги, моделите OLED телевизори на компанията усъвършенстват зрителското изживяване така, както само LG OLED може.

Това означава, че изживяването у дома наистина ще се доближи максимално до изживяването в кино, като потребителите на LG могат да се насладят на реалистични цветове и впечатляващ звук – така, както режисьорите са предвидили филмът да бъде изживян. Нека не забравяме и функцията FILMMAKER MODE, чрез която потребителят може да върне режисьорките настройки на филма. 4К и 8К телевизорите на LG след 2020 година, включително LG OLED, съдържат важния режим в набора си от функции, а комбинацията на режима за гледане заедно с по-богатите, чисти и наситени цветове и зашеметяващото качество на картината, които телевизорите на LG предоставят, потребителите могат да се подготвят да разширят хоризонтите си с най-съвременното зрителско изживяване.