Защо Радев отстрани само скулптора Минеков като министър
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Февруари 2023 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо Радев отстрани само скулптора Минеков като министър

/КРОСС/ Само скулпторът Велислав Минеков е отстранен от служебното правителство на Гълъб Донев в новия му състав. Той е заменен от диригента Найден Тодоров - директор на Софийската филхармония.

Официално причина за рокадата не е посочена. От известно време обаче между Минеков и актьори от Народния театър имаше голямо напрежение и размяна на реплики. За последно такива бяха разменени в последния ден на миналата година, когато министърът се отчиташе, а актьори отидоха на пресконференцията, за да му зададат въпроси. Това накара по-голямата част от актьорския състав да пусне писмо до президента Радев, с което да поиска оставката на министъра. Сред защитниците на директора бяха имена като Георги Мамалев, Деян Донков, Владимир Карамазов, Биляна Петринска, Радина Кърджилова и др.

"Защо тиражирате информацията по време на вашия мандат, че ние, като актьори на Народния театър, се подписваме под натиск върху подписки?", попита Деян Ангелов.

"Такова нещо не съм тиражирал и вие, актьорите, не участвате изобщо в този проблем. Не пиша за актьори нито лошо, нито добро", отговори му Минеков. "Не харесвам защита на работодател, когато има съмнения. Информацията, която получавам, е от тези, които не се подписват", каза той.