Стефан Янев: България е в криза, трябва да намерим бързи решения
Секция: Интервюта
02 Февруари 2023 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: България е в криза, трябва да намерим бързи решения

/КРОСС/ За пети път отиваме на избори и това е доказателство за пълния срив на политическата система. Това заяви председателят на „Български възход" Стефан Янев в заключителна декларация от името на парламентарната група и посочи, че опитите на неговата формация да внесе разум в това Народно събрание са били неуспешни.

Според него улисани в опити да трупат личен имидж мнозина не са успели да видят, че множество българи живеят в мизерия. Янев предупреди, че пред България има рискове, свързани с ескалация на конфликтите.

Страната се движи на автопилот, заяви лидерът на „Български възход" и посочи, че заради ниската избирателна активност мнозинството не е представено в парламента.

Кому е нужен парламент, който не може да направи правителство, реторично попита той.

„България е в политическа криза и трябва да намерим бързи решения", каза Стефан Янев и призова партиите към взаимодействие.

Той призова за конкретни стъпки, които да доведат до подобряване на живота на хората и заяви, че всички големи проекти не могат да бъдат осъществени, ако не стъпим на християнските си ценности.

„Нека затворим тази страница на парламентаризма и да се върнем след два месеца, за да работим за България, каза накрая на словото си лидерът на „Български възход".