Тома Биков: Радваме се, че оценката на президента по отношение на Минеков съвпада с нашата
Секция: Коментари
02 Февруари 2023 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тома Биков: Радваме се, че оценката на президента по отношение на Минеков съвпада с нашата

/КРОСС/ Имаме нулева работа по Плана за възстановяване и устойчивост, като рискуваме изобщо да бъде провален за българската култура - това са 46 милиона за дигитализация и още толкова културни дейности. Нула работа по този въпрос. Да не говорим за раздорите в творческата общност, с личното участие на министъра. Това каза в кулоарите на Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ.

„Очакваме подготовка на изборите от страна на служебния кабинет, за да може вече 49-то НС да бъде работещо", коментира още Биков.

„Има сектори, в които министрите се справят сравнително добре, има други, в които се справят сравнително лошо. Радваме се, че оценката на президента по отношение на г-н Минеков съвпада с нашата. Ако има истинки силен провал, това е в сферата на културата", заяви Тома Биков от ГЕРБ по отношение на служебната власт.

Днес президентът издаде указ за назначаването на новия служебен кабинет, чийто състав е същия като предходния, с изключение на министъра на културата. На поста вместо досегашния Велислав Минеков е назначен диригентът Найден Тодоров.