Утре в сутрешните часове на отделни места, главно в планинските райони ще има превалявания от сняг
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Февруари 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре в сутрешните часове на отделни места, главно в планинските райони ще има превалявания от сняг

/КРОСС/ През нощта на места ще има превалявания, предимно от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област, но от север облачността ще започне да намалява. Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 2° и 3°, в София около минус 1°. Утре в сутрешните часове на отделни места, главно в планинските райони все още ще има превалявания от сняг. Облачността ще бъде променлива. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°. Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, ще завали предимно сняг, който през нощта срещу събота ще обхване по-голямата част от страната.

В планините ще има променлива облачност. Главно в сутрешните часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево време. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Източник: НИМХ