Работилница за деца с актьори от Държавен куклен театър – Варна очаква посетителите на Kaufland Трошево тази неделя
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Февруари 2023 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работилница за деца с актьори от Държавен куклен театър – Варна очаква посетителите на Kaufland Трошево тази неделя

/КРОСС/ Още едно събитие с вход „свободен“ ще могат да посетят клиентите на Kaufland във Варна този уикенд като част от съвместната инициатива между най-голямата търговска верига и Държавен куклен театър – Варна. В неделя (5 февруари) от 11:00 часа в хипермаркета на ритейлъра в квартал „Трошево“ ще бъде организирана творческа работилница за деца. В рамките на час малките посетители ще могат да създават и украсяват приказни герои и предмет, а техни учители в начинанието ще бъдат актьорите от театъра.

Работилницата е поредното събитие от общия проект на Kaufland и един от най-старите и утвърдени куклени театри у нас. Тя е насочена към децата на Варна и техните семейства, като им дава възможност да се потопят отблизо и съвсем непосредствено във вълшебството на кукленото изкуство. Инициативата ще се провежда безплатно всяка неделя до края на март - през седмица ще се редуват театрални постановки и приложни занимания. Всички събития от поредицата ще бъдат напълно безплатни, като в следващите два месеца клиентите на Kaufland Трошево ще могат да гледат едни от най-интересните заглавия от репертоара на Държавния куклен театър. Сред тях са постановките „Лакома мецана“, „Червената шапчица“, „Под гъбката“, „Заешки лудории“, „Трите феи“ и „Жабокът цар“.

„Радвам се, че с всяко следващо събитие тази уникална за веригата ни инициатива става все по-популярна. Каним децата в града и техните родители да прекарат по възможно най-приятния начин своето неделно пазаруване при нас и да се забавляват с работилниците и спектаклите с участието на актьорите от Държавния куклен театър.“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България. Тя посочи още, че хипермаркетът в „Трошево“ не е избран случайно за реализирането на проекта. С богатия си избор от услуги и стоки, предлагани от различните партньори на Kaufland, той вече се е превърнал в истински търговски център. Магазинът във варненски квартал въплъщава успешната концепция на компанията за One Stop Shopping, като освен с редовните театрални и творчески събития може да се похвали още с уникална вертикална детска площадка с въжени препятствия и първия за веригата food court.

Проектът с престижната театрална институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. За своите усилия в полза на тяхното благосъстояние през изминалата година търговската верига получи сертификат „Компания – приятел на детето от Национална мрежа за децата - най-голямата мрежа от организации в полза на децата.