Илхан Кючюк: На Балканите не можем да споделяме успеха
Секция: Интервюта
04 Февруари 2023 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илхан Кючюк: На Балканите не можем да споделяме успеха

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ Илхан Кючюк, каза че подкрепя Френското предложение. „То направи много важно отваряне в двустранния диалог. В центъра на целия дебат беше поставен въпроса за човешките права и свободи, а от това по-значимо няма."

„На Балканите не можем да споделяме успеха. За съжаление, не можем да се учим от миналото. Не можем да вземем трагедията като учител. Нека оставим историческите въпроси в ръцете на историците, които са учили за това, и да направят правилния прочит. А ние политиците да изградим добросъседски отношения, а това най-добре може да се случи в рамките на Европейския съюз", добави той.

"България загуби от това, че наложи вето на РСМ, загубихме много приятели в ЕС", смята още Кючук.

По думите му, Движението за права и свободи влиза в предизборната кампания уверено. „Уверени в нашите умения, в това, което можем да направим като програма. Вярваме в кандидатите ни и техните качества. Ние показахме, не само в дългата история на Прехода, но и в кратките периоди на съществуване на предните Народния събрания, че сме партия, която търси консенсус и иска да даде спокойствие на българския бизнес и на българските граждани", посочи Кючук.

„Майката на всички кризи е политическата. ДПС може да потърси диалогът", уверен е той.