Вежди Рашидов: Президентът узря, за да управлява
Секция: Анализи
04 Февруари 2023 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вежди Рашидов: Президентът узря, за да управлява

/КРОСС/ Президентът узря, за да управлява. Той стана по-мъдър, по-опитен и с по-ясни движения. Узряването е това, което те води напред. Той стана държавник. Това каза председателят на 48-то Народно събрание Вежди Рашидов в предаването „Тази събота" по бТВ.

Той определи служебния кабинет като добър и балансиран, а премиера Гълъб Донев - като изключително балансиран.

Бившият министър на културата Велислав Минеков обаче според него е нанесъл много вреди, защото е назначил много „протестъри" в администрацията.

Според него е било възможно формиране на експертно правителство, „но омразата не можехме да я оставим, улицата си беше вътре в нас". Българското общество има праг на търпимост и граници, подчерта Рашидов, и то не може да понесе още дълго време от същото. „Следващия път, ако не стане, надявам се, че вече ще предизвикаме българското общество. Ще ги изведем отново на улицата", заяви той.

Вежди Рашидов смята, че е възможна коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС в следващия парламент. „Защо не? Отдавна се клатят едни мантри за корупция за ДПС. Същото може да се каже и за ПП след тяхното управление. Дошло е време да спасяваме българския народ, а не партиите", коментира той.

За трите месеца, в които е работил, 48-ят парламент е приел над 52 законопроекта и това според него не е малко работа.