Венеция Ангова: Намеренията на ГЕРБ, ДПС и БСП са да формират мнозинство
Секция: Анализи
05 Февруари 2023 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Венеция Ангова: Намеренията на ГЕРБ, ДПС и БСП са да формират мнозинство

/КРОСС/ Намеренията на ГЕРБ, ДПС и БСП са да формират мнозинство в зависимост от резултата на изборите. Ние в момента се коалираме с ДБ и ще се борим за първа политическа сила. Това ще бъде основната бразда кое обединение ще бъде по-голямо след тези избори. Това каза Венеция Ангова от „Продължаваме промяната" в предаването „Тази неделя" по бТВ.

ПП се бори да бъде първа политическа сила, но е готова да работи и като конструктивна опозиция, както и до момента, заяви тя.

Според нея има новата задруга между ГЕРБ, ДПС и БСП, която ще се опита да убие опонентите си с още едни избори. „Ние видяхме, че те имат намерение да се коалират. Дори чухме, че Мустафа Карадайъ има намерение да влиза в управление, а това много рядко се случва за ДПС. Вече има някакви договорки, за които ние официално не знаем", добави Ангова.

ПП и ДБ водят активни коалиционни разговори, заяви тя. „Вече говорим не толкова за защо и какво, а по-скоро за как, темите, които ще се реализират по отношение на координацията, защото все пак сме различни политически субекти и сега трябва да намерим начин да преплетем усилията си заедно", посочи тя.