Започва следващ етап от ремонта на бул. “Цар Борис III“ в София, въвежда се временна промяна в маршрута
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Февруари 2023 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва следващ етап от ремонта на бул. “Цар Борис III“ в София, въвежда се временна промяна в маршрута

/КРОСС/ От 7 февруари (вторник) строителните работи от ремонта на трамвайното трасе по бул."Цар Борис III" започват в нов участък между бул."Тодор Каблешков" и Околовръстното шосе. Ще се работи в обособеното трамвайно трасе без да се затваря кръстовището с бул."Тодор Каблешков". Това каза зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Предвидена временна организация на движението с промяна в част от маршрутите на линиите на градския транспорт - трамвайни линии №4 и №11, въвежда се и временна автобусна линия № 5ТМ, съобщават от Столична община.

Първият етап на строителството на трамвайния път от „Съдебна палата" до трамвайно ухо „Бъкстон" по бул."Цар Борис III" е изцяло завършен. През декември миналата година започната работа по следващия етап от обособеното трасе в участъка между бул. „Никола Петков" и ул. „Райска градина", без да се засягат кръстовищата. Към момента са извършени всички демонтажни работи, като се подготвя полагане на релсовия път. Работи се и по изграждане на новата тръбноканална мрежа на уличното осветление. Демонтиран е релсовият път в ухо „Княжево". Целта е да бъде изцяло обновено трамвайното трасе на бул."Цар Борис III" от Съдебната палата до кв."Княжево".

Във връзка с ремонта от 7 февруари се спира движението на трамвайните по бул. „Цар Борис III" в участъка от ул. „Тодор Каблешков" до трамвайно ухо „Княжево" и се въвеждат следните промени:

Трамвайна линия № 5 - трамвайните мотриси ще се движат по трасето от ухо „Съдебна палата" до ухо „Бъкстон".

Трамвайна линия № 4 - трамвайните мотриси ще се движат по маршрут (в посока бул. „Никола Петков") от кв. „Орландовци" по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй" - бул. „Княгиня Мария Луиза", по бул. „Княгиня Мария Луиза", „Централна ж.п. гара", по бул. „Христо Ботев", бул. „Македония", бул. „Ген. Тотлебен" и по бул. „Цар Борис III" до трамвайно ухо „Бъкстон" двупосочно;

Трамвайна линия № 11 - трамвайните мотриси се ще се движат по скъсен маршрут от кв. „Илиянци" до трамвайно ухо „Овча купел" двупосочно.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ - автобусите ще се движат по маршрут от автостанция „Княжево" (крайна станция на автобусна линия № 58) по бул. „Цар Борис III", по бул. „Братя Бъкстон", по ул. „Тодор Каблешков" и наляво по бул. „Цар Борис III" по маршрута до автостанция „Княжево".

Автобусите ще спират:

- на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута

- на временни спирки съгласно приетата временна организация на движение

--на новоизградените перони в посока автостанция „Княжево"

- на 20.00 метра от светофара на ул. „Райска градина" в посока бул. „Братя Бъкстон"

- на пероните на трамвайната спирка „Ул. Планинец" в посока бул. „Братя Бъкстон"