Посланикът ни в Турция: Наш сънародник е в неизвестност след земетресенията
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Февруари 2023 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посланикът ни в Турция: Наш сънародник е в неизвестност след земетресенията

/КРОСС/ Най-големите разрушения са в Пазарджик, Кахраманмараш и Газиантеп. В Искендерун все още имаме един безследно изчезнал сънародник. Спасителните работи продължават, но все още връзка с него не е установена. Това каза пред специалния екип на bTV в Турция българският посланик Ангел Чолаков. Той допълни, че става дума за човек с двойно гражданство. Чолаков беше категоричен, че към момента няма информация за други пострадали наши сънародници.

В Адана разрушенията са драматични – малко на брой, но със сериозни по обем. Нашите спасителни екипа са работили на два обекта, каза още Ангел Чолаков.

Открити са нови 13 жертви под руините, но и четирима оцелели в Адана. За това съобщават пред екипа на bTV от турската гражданска защита. Те продължават да търсят живи хора под тоновете отломки.

Хората се топлят на улични огньове и очакват да бъдат открити техните близки. Много хора разказват, че не успяват да се свържат с близките и са изгубили надежда. Друго обаче продължават да живеят в очакване.

Времето в Турция е приятно и това улеснява екипите на гражданска защита. Те са си направили няколко лагера.

Населението на Адана е около два милиона, като по последна информация там изцяло срутени са 11 сгради. Няма точна бройка на жертвите в града.