Kia Picanto GT-Line – един интересен спортен градски автомобил
Секция: Автомобили
08 Февруари 2023 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kia Picanto GT-Line – един интересен спортен градски автомобил

/КРОСС/ Серията Picanto от Kia бе обстойно преработена и значително подобрена за моделната година 2021. Спортният Picanto GT Line е с по-ъгловат външен вид с яки брони и по-силен 1,2-литров 62 кВт/84 к.с. четирицилиндров бензинов двигател, доставящ много удоволствие от шофирането дори без турбо.

Третото поколение на базовия модел на марката сега изглежда по-широко и едро от преди. Градският автомобил с пет врати с всепризнато интересен дизайн е един от най-просторните автомобили в своя клас. Колата предлага пет места - щедро оразмерени отпред, но пространството в средата на задната седалка е малко тясно. Градският спортяга предлага и място от 255 литра за багаж, което може да се разшири до 1010 литра място за съхранението му благодарение на асиметрично разделените, сгъваеми части на задната облегалка.

Висококачественият интериор е един от най-тихите в А-пазарния сегмент. Със своето пъргаво управление Picanto GT-Line (от 19 430 евро) предлага много удоволствие от шофирането. Спортната топ версия не само е по-тясно базирана на по-големите GT модели на Kia отвън - 1,2-литровият бензинов двигател, който е ревизиран с нови системи за впръскване и интегрирано термично управление като при тях, отговаря на стандарта за емисии Euro 6d, има мощност от 62 квт/84 к.с. и развива максимален въртящ момент от 120 Нм. Това позволява на градския автомобил да ускорява до 100 км/ч за 12,5 секунди и да достига максимална скорост от 173 км/ч.

Със системата Eco-Dynamics start-stop, интегрирана като стандарт, разходът на гориво сспоред WLTP е 4,7 литра на 100 километра. Новата, автоматизирана ръчна трансмисия AMT с актуатори вероятно ще има подобна консумация, тъй като е базирана на петстепенната ръчна трансмисия на Picanto и в сравнение с предишната четиристепенна автоматична трансмисия предлага по-добра икономия на гориво.

Новата информационно-развлекателна система включва интерфейси за смартфон Android Auto и Apple CarPlay. По-големият сензорен екран е комбиниран с навигационната система (включително поддържана 7-годишна актуализация на картата). В допълнение към информацията в реално време, това позволява обмен на данни с автомобила чрез приложението за смартфон чрез онлайн услугите Kia UVO Connect. В допълнение, дисплеят на инструментите за наблюдение е нараснал до 4,2 инча.

Всяка линия оборудване включва шест въздушни възглавници, сензор за здрач, бордови компютър, дисплей за външна температура, централно заключване, регулируеми по наклон предни облегалки за глава и допълнителни части в цвета на купето.

GT-Line се предлага с хромирана линия под страничните прозорци, електрически сгъваеми външни огледала, въздушна възглавница за коленете от страната на водача, седалки с висококачествена имитация на кожа, фарове за мъгла, LED задни светлини и дневни светлини и спортни брони.

Други опционални елементи за безопасност в пакета P7 са предупреждение за челен сблъсък с разпознаване на пешеходци, активно предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за умора, асистент за смяна на лентата и предупреждение за напречен трафик отзад.

Picanto е един от най-безопасните автомобили в своя клас и Kia подчертава качеството със 7-годишната си гаранция на производител. Няколко независими сравнителни проучвания потвърждават - купувачите на Picanto получават много коли за парите.

Спецификации: Kia Picanto GT Line 1.2:
Дължина / ширина / височина: 3.60 / 1.60 / 1.49 метра
Обем на багажника: 255 - 1 010 литра
Двигател: редови четирицилиндров
Работен обем: 1197 куб.см
Мощност: 62 кВт/84 к.с
Макс., въртящ момент: 120 Нм
Скоростна кутия: ръчна, 5-степенна
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 12,5 секунди
Максимална скорост: 173 км/ч
Разход на гориво WLTP комбиниран: 4,8 - 4,6 литра/100 км
CO2 емисии: 109 - 103 г/км