Кадиров обяви превземането на укрепен район в село Берестовое
Секция: Русия
08 Февруари 2023 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кадиров обяви превземането на укрепен район в село Берестовое

/КРОСС/ Военнослужещи от руските части превзеха укрепения район и заловиха ранен военнослужещ от въоръжените сили на Украйна в село Берестовое в Донецката народна република (ДНР). Това написа в своя канал Telegram ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров.

„В района на село Берестовое в ДНР, в резултат на добре планирани действия, войниците от специалния отряд „Ахмат" заедно с войниците от 2-ра бригада на 2-ри армейски корпус на Министерството на РФ Отбраната отвоюва добре оборудван укрепен район от бандитите на НАТО и украинските нацисти. По време на огневия контакт нашите войници нанесоха значителни щети", написа още Кадиров.

Той каза също, че военнослужещ от въоръжените сили на Украйна Николай Рибалка е ранен при оказване на съпротива, публикувайки видео с него: „Служителите на медицинския батальон на 2-ри армейски корпус на руското министерство на отбраната му оказаха помощ, благодарение на която той оцеля. По-нататъшното лечение Николай ще се проведе в град Луганск, където вече е евакуиран."