Петър Витанов: Смяната на ръководството на БСП е първата крайно необходима стъпка
Секция: ПОЛИТИКА
08 Февруари 2023 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Витанов: Смяната на ръководството на БСП е първата крайно необходима стъпка

/КРОСС/ Лидерският въпрос може да бъде повдигнат на Конгреса на БСП на 11 февруари. Конгресът е върховният орган и може да променя ad hok и точките в дневния ред, и дебата. Неговите решения са с най-висока стойност. Очаквам съвсем естествено този въпрос да бъде повдигнат, тъй като това е форум, който се случва веднъж или два пъти в годината. .. Разноговоренето не може никога да пречи. Това каза за БНР евродепутатът Петър Витанов, член на Националния съвет на БСП.

По думите му предстоящият Конгрес на БСП е значим от гледна точка на "възела", в който е българският политически живот:"Силна БСП може да даде решение на политическата криза, в която се намираме, затова за нас е важен този форум".

Според Петър Витанов с резултатите, които партията на социалистите постигна на последните избори, се е "трансферирала от първостепенен политически играч в периферия на политическите процеси": "За да се промени това, трябва да се постави въпрос как може да се възстанови партията и как да изглеждаме различно. Казват, че искаме да сменим ръководството. Не става дума за смяна на ръководството, това не може да бъде точката, в която сме се вторачили. За да не се превърне БСП в политически полуфабрикат, трябва да вземем мерки и те минават и през промяна на ръководството, и през промяна на политиките, през промяна на тези, които са носители на политиките. Смяната на ръководството на БСП е първата крайно необходима стъпка, подчерта евродепутатът и обясни, че тя не е може да бъде радикална, а е чисто логическа."