ДПС отвори дарителска сметка в помощ на Турция
Секция: ПОЛИТИКА
09 Февруари 2023 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС отвори дарителска сметка в помощ на Турция

/КРОСС/ Дарителска сметка в подкрепа на семействата на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и на пострадалите в тези ужасяваща трагедия отвори ДПС, съобщиха от партията. Средствата ще бъдат предоставени на турската Агенция за бедствията, която ще ги разпредели според нужните на страната.

Първото дарение в сметката направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Суми внесоха по сметката и всички народни представители на Движението в 48-ото НС, кметове, областни координатори, членове и симпатизанти на партията.

"Има дарения и от по 20 и дори по 5 лева, което означава, че колкото и малко средства да имат, хората желаят да отделят от тях, за да бъдат съпричастни с тежката участ на турския народ в момента", каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, който отговоря за координацията на мащабната дарителска кампания на ДПС в помощ на хората в Турция.

"Искам да благодаря на всички хора с добри сърца за тяхното милосърдие. В случая размерът на дарението не е най-важното нещо. Важен е жестът", заяви още Ахмедов. И подчерта: "Както каза почетният председател на ДПС д-р Доган, за броени часове и дни Република Турция получи солидарността и подкрепата на голяма част от света, което говори изключително много за нейния авторитет. Историята на Република Турция, която е трасирана от много проблеми и предизвикателства, показва, че тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.".

Титуляр на сметката е ДПС

Търговска банка Д АД
IBAN BG96DEMI92405000309448
BIC DEMIBGSF