Медведев: Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът моли за оръжие в чужбина
Секция: Русия
09 Февруари 2023 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът моли за оръжие в чужбина

/КРОСС/ Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът моли за оръжие в чужбина. Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„Вчера, както знаете, нашият враг изпроси самолети, ракети, танкове, докато е в чужбина. Какво трябва да направим в отговор: ясно е, че в този случай е естествено да увеличим производството на различни видове оръжие и военна техника, включително модерни танкове", каза Медведев на среща по време на посещение в завода за транспортно машиностроене в Омск. Кадрите бяха публикувани в Telegram канала на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„Говорим за производство и модернизация на хиляди танкове", добави Медведев.

В завода Медведев разгледа, наред с други неща, модернизираните танкове Т-80БВМ. Това е модернизирана версия на Т-80БВ. На машината е подобрено 125-милиметровото оръдие, подобрен е газотурбинният двигател - мощността му е нараснала до 1250 к.с. с. Освен това на резервоара има многоканален мерник на стрелеца, устройство за наблюдение на водача и стабилизатор на въоръжението. Бронята е подсилена с антикумулативни решетъчни екрани, както и комплекс от модулна динамична защита. Доставките на Т-80БВМ за руските войски започнаха през 2019 година.