Марко Менгони е големият победител на "Сан Ремо"
Секция: Шоубизнес
12 Февруари 2023 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марко Менгони е големият победител на "Сан Ремо"

/КРОСС/ Марко Менгони спечели тазгодишното издание на прочутия музикален фестивал "Сан Ремо". След дълъг маратон на новата италианска песен, продължил 5 вечери в театър "Аристон" в Сан Ремо, късно снощи публиката, журито и телевота на зрителите определиха песента "Due Vite" (Два живота) за победител.

34-годишният изпълнител стигна до така наречения суперфинал в изцяло мъжка компания - заедно с Ултимо, Ладза, Мистър Рейн и Тананай, но с убедителна преднина спечели първото място в 73-ото издание на конкурса.

Сцената на "Сан Ремо" по традиция се превръща в място за политически, социални и глобални послания. За първи път в историята на фестивала тази година в залата присъства и президентът на Италия Серджо Матарела.

Много звезди на италианската песен, сред които Манескин, Пепино ди Капри и Пух, бяха гости на фестивала, а сред чуждестранните гост звезди снощи на сцената пяха и Депеш Мод.

По регламент победителят на "Сан Ремо" представя Италия на фестивала "Евровизия", който тази година ще се проведе в Ливърпул.