"Български възход" се регистрираха за изборите, Янев обеща диалогичност
Секция: ПОЛИТИКА
14 Февруари 2023 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Български възход" се регистрираха за изборите, Янев обеща диалогичност

/КРОСС/ "Сега ще влезем с двойно по-голям резултат - в следващия парламент ще продължим диалога". Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев, след като той и екипът му подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2-ри април.

"Български възход" внесоха 4092 подписа за регистрацията.

На въпрос дали преговарят с ВМРО той отговори, че разговарят с всички, които искат да разговарят, а утре ще излязат с декларация, в която ще призоват политически партии, граждански сдружения и хора, които имат желание да се включат в усилията им за диалог и внасяне на разум в българския политически живот.

"На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа може да води този диалог в интерес на хората, така че българите да се чувстват горди където и да се намират", заяви още Янев.

В диалог и взаимодейстиве да намерим онези решения, които са в интерес на всички българските граждани. Без диалог няма как да намерим общия тон и общите решения, посочи още той.

"Освен всички кризи, българите се притесняват от липсата на предвидимост в политическия живот. Надявам се нашият пример за диалог да е заразителен и всички партии да тръгнат по този път и в диалога да намерим решенията за българските граждани. Водим разговори с всички, които поискат, търсим конструктивния диалог. Червените линии не водят до нищо добро, трябва да се смирим и да търсим начинът за намирането на баланси и решения, а не да се страхуваме да седнем открито и да говорим. Напротив - ние говорим открито с всички", коментира още Янев.