Microsoft стартира изцяло нова, базирана на изкуствен интелект търсачка Bing и браузър Edge
Секция: Технологии
15 Февруари 2023 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Microsoft стартира изцяло нова, базирана на изкуствен интелект търсачка Bing и браузър Edge

/КРОСС/  За да дадем възможност на хората да отключат радостта от откриването на нещо ново, да усетят чудото на сътворението и способността да боравят по-добре със световни знания, ще подобрим начина, по който светът се възползва от мрежата, като преосмислим инструментите, които милиарди хора използват всеки ден - търсачката и браузъра.

Днес стартираме изцяло нова, базирана на изкуствен интелект търсачка Bing и браузър Edge, които са вече налични в предварителен преглед на Bing.com, за да осигурим на потребителите по-добро търсене, по-пълни отговори, ново изживяване в чата и възможност за генериране на съдържание.

Мислим за тези инструменти като помощник пилот в уеб пространството, базиран на изкуствения интелект (ИИ).

„Изкуственият интелект ще промени изцяло всяка софтуерна категория, започвайки с най-голямата от всички тях - търсенето", сподели Сатя Надела, председател и главен изпълнителен директор на Microsoft и допълни: „Днес стартираме Bing и Edge, захранвани от изкуствен интелект, втори пилот и чат, за да помогнем на хората да извлекат повече от търсенето и мрежата."

Налични са над 10 милиарда заявки за търсене на ден, но според нашите изчисления половината от тях остават без отговор. Това е така, защото хората използват търсенето, за да правят неща, за които то първоначално не е предназначено. Може да се каже, че по отношение намирането на даден уебсайт например е страхотно, но за по-сложни въпроси или задачи много често е дори недостатъчно.