Политически обзор на седмицата
Секция: ПОЛИТИКА
19 Февруари 2023 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Политически обзор на седмицата

/КРОСС/ Политиката ще е основна тема през следващите седмици, докато се готвим за поредните предсрочни избори. Приключи регистрацията на партиите в ЦИК. Впечатление прави, че този път формациите, които са се кандидатирали, са по-малко отколкото на предишните избори. 16 партии при 23 на вота през октомври миналата година. Коалициите този път са 7, при 6 на миналия вот. Така едно е сигурно бюлетините ще са по-къси отколкото през октомври 2022 г.

Вече тече регистрацията на листите, но за момента няма особен наплив на партиите да обявят кандидатите за депутати в различните райони. Срокът за регистрация приключва на 28 февруари.

Предварителните информации разпределят Кирил Петков да води листа в София. Също и Христо Иванов или Атанас Атанасов. Окачва се Христо Петров - Ицо Хазарта отново да се състезава в 25 МИР-София. Асен Василев - в Хасково. Единственият който сам потвърди, че ще е водач на листа е Явор Божанков - той ще е водач в Габрово.

Лидерът на ГЕРБ се очаква да води листите в 25 район в София и в Пловдив. Корнелия Нинова и Костадин Костадинов от „Възраждане" също се очаква да водят листи за 25 МИР.

Стефан Янев се очаква да се състезава като водач в два района - в София и в Пловдив.

За ДПС почти сигурно е, че Делян Пеевски, въпреки санкциите по „Магнитски" отново ще е в листите на партията. Лидерът Мустафа Карадайъ се спряга за водач в Шумен.

Именно кой къде да води в листите се очаква да предизвика сериозни спорове в различните партии и коалиции.

Нова телевизия, „Събуди се"