Веселин Марешки ще се кандидатира за независим депутат
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2023 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веселин Марешки ще се кандидатира за независим депутат

/КРОСС/ Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки ще участва в извънредните парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно, след като Районната избирателна комисия във Варна регистрира инициативен комитет за издигането на Марешки за независим народен представител. Комитетът е 7-членен и се представлява от Николай Наков, а в състава му влизат двама общински съветници - Щериана Иванова и Николай Почеканов. В края на миналата година те напуснаха групата „Свобода и Воля" и заедно с независими свои колеги основаха нова петчленна група „СДС и Воля за Варна", оглавявана от доайена в местния парламент д-р Янко Станев.

Веселин Марешки се връща на политическата сцена, след като през 2017 г. бе избран за депутат в 44-то Народно събрание като лидер на партия „Воля" и бе зам.-председател на парламента до края на мандата му. През март миналата година той бе осъден на втора инстанция от Варненския апелативен съд на 4 г. затвор за изнудване на местен бизнесмен. Делото все още не е гледано от Върховния касационен съд.

До 28 февруари инициативният комитет трябва да предаде списъците с избиратели, подкрепящи издигането на Веселин Марешки за независим кандидат-депутат, се посочва в решението на РИК.