Kaufland открива витрини за прясна риба в четири български града
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Февруари 2023 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kaufland открива витрини за прясна риба в четири български града

/КРОСС/ Kaufland България открива витрини за прясна риба в свои магазини в четири града – Враца, Благоевград, Карлово и Перник – Христо Смирненски. Над 20 са видовете риба и морски дарове, които ще се предлагат в хипермаркетите, като към тях всяка седмица ще бъдат добавяни между 2 и 5 различни сезонни артикула. За Перник това ще е втората подобна витрина, след като ритейлърът откри рибен щанд в обновения филиал в кв. Изток в края на миналата година.

„Обособяването на зоната за прясна риба в магазините ни идва в отговор на интереса и очакванията на нашите клиенти. В последната година наблюдаваме подчертан целогодишен интерес към морските продукти и това ни даде основание да започнем да я предлагаме на повече места в страната. За асортимента на витрините ще разчитаме на доказани български дистрибутори на риба, които ще доставят артикулите от български, датски, норвежки и гръцки риболовни предприятия и ферми, както и директно от борсите в Гърция“, коментира Веселина Гюлева, ръководител отдел „Месо и риба“ в Kaufland България.

На витрините с обслужване могат да бъдат открити наложили се в последните години като „традиционни“ за нашия пазар пресни ципура, лаврак и фагри от Гърция. От южната ни съседска са и дивите пресни риби като сафрид, фриса, кефал. Любителите на сьомгата могат да намерят ежедневно прясно филе и котлет.

По това време от годината на новия рибен щанд място ще намират и диви черноморски улови като паламуд, както и пресни български традиционни сладководни предложения  – дъгова и балканска пъстърва, сьомгова пъстърва - цяла риба и филе, сом филе, толстолоб - котлет и филе, шаран.

На новооткритите витрини клиентите могат да намерят готови филета от хек, херинга, мерлуза, тилапия и риба тон. За феновете на морските дарове са подбрани богат асортимент от вкусни предложения - сурови и бланширани скариди, калмари - пипала и туби.

В допълнение към асортимента клиентите на хипермаркетите ще имат възможност за поръчка и доставка на рибни продукти по каталог извън постоянния асортимент на магазина. За всички артикули Kaufland предлага опцията и за почистване и филетиране на избраните продукти на място в магазина.