Силно земетресение на границата между Турция и Сирия
Секция: СВЯТ
20 Февруари 2023 23:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силно земетресение на границата между Турция и Сирия

/КРОСС/ Земетресение със сила 6.3 по Рихтер удари Турция точно две седмици след унищожителните трусове, отнели живота на над 50 хиляди души.

Епицентърът е на 9 км от Антакия в провинция Хатай - една от най-тежко пострадалите при бедствието. Според очевидци, трусът е продължил около 1 минута и се е усетил много силно. Минути по-късно е регистриран втори трус с магнитуд 5.2 по Рихтер.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи, че при днешното земетресение са загинали най-малко трима души, а 213 са ранени.

По улиците на Хатай има полиция и линейки, мнозина се събраха под открито небе в района на местен парк. Хората, много от които настанени в палаткови лагери, изживяват наново кошмара от 6-ти февруари.

От руините се са вдигнали облаци прах. Кметът на Хатай съобщи, че е получил сведения за нови рухнали стени на засегнати сгради и още затрупани хора. Трусът е бил усетен и в Сирия, Египет и Ливан.

Вчера властите в Анкара обявиха, че прекратяват операциите по издирване на оцелели в почти всички провинции, освен Хатай и Кахраманмараш.