Медведев: САЩ си получиха заслуженото за своята глупава антируска политика
Секция: Русия
21 Февруари 2023 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: САЩ си получиха заслуженото за своята глупава антируска политика

/КРОСС/ Спирането на участието на Русия в Договора за мерките за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ, СТАРТ-3) е отговор на антируската политика на САЩ, каза Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия.

„САЩ получиха заслуженото за своята глупава антируска политика, тоест спирането на СТАРТ-3. Не можете да воювате с Русия, докато се преструвате, че всичко все още е наред с въпросите на стратегическата стабилност. Това е, което вие нужда", написа Медведев в Twitter.

Говорейки във вторник с послание до Федералното събрание, президентът Владимир Путин каза, че Русия спира участието си в СТАРТ, но не се оттегля от него. Държавният глава подчерта, че преди да се върне към обсъждането на въпроса за продължаване на работата в рамките на договора, руската страна трябва да разбере за себе си „какво все още претендират такива страни от Северноатлантическия съюз като Франция и Великобритания", каква е тяхната стратегическа арсенали ще бъдат взети предвид.