Yettel дава 25% отстъпка от цената на 3 практични смартфона срещу рециклиране на старо устройство
Секция: Технологии
24 Февруари 2023 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Yettel дава 25% отстъпка от цената на 3 практични смартфона срещу рециклиране на старо устройство

/КРОСС/ Yettel дава 25% отстъпка от цената на 3 функционални смарт телефона на всеки, който до края на февруари предаде старо устройство за рециклиране. Предложението, с което телекомът иска да насърчи отговорната употреба на технологиите, е част от кампанията „Рециклирай и спести“ и този месец включва практични модели на любими марки.

С 25% по-евтино могат да бъдат взети SAMSUNG Galaxy A13 128GB, MOTOROLA Edge 30 Neo в комплект със смарт часовник за спалня Lenovo Smart Clock 2 и безжично зарядно, както и HUAWEI Nova Y90.  За да се възползват от предложението, настоящите и нови клиенти на Yettel трябва да върнат стар телефон, таблет или дребен смарт аксесоар, без значение дали е работещ или не. Промоцията важи с план Total Unlimited и договор за 2 години както при покупка във физически магазин на Yettel, така и при пазаруване в брой в онлайн магазина на оператора. Там отстъпката се получава с добавяне на промокод RECYCLE25, а старият апарат се връща директно на куриера при доставката на новия.

Събраните устройства ще бъдат предадени за рециклиране, което оказва пряк ефект върху намаляване на електронните отпадъци в природата и ограничаване на екологичния отпечатък върху околната среда.

С отстъпка от 25% на фокус е SAMSUNG Galaxy A13 128GB, който е с голям капацитет на батерията си от 5000 mAh и възможност за поне два дни работа без зареждане. Екранът е 6,6“ с Full HD резолюция, а камерата е комбинация от 50 МР основен сензор 5-мегапикселов ултра широкоъгълен и макро камера. Galaxy A13 е доста пъргав със своя осемядрен процесор Exynos 850 до 2.0 GHz и 4 GB RAM и вградена памет от 128 GB, която може да се разшири с microSD карта до 1TB. С 25% отстъпка цената му в брой пада от 229,99 лв. на 171,99 лв. с Total Unlimited 39.99 и връщане на устройство за рециклиране.

 

Второто февруарско предложение на „Рециклирай и спести“ е MOTOROLA Edge 30 Neo, който се предлага в специални цветове, избрани с помощта на Pantone – световния лидер в областта на цветосъздаването. Смартфонът се задвижва от чипсет Snapdragon 695 5G, който поддържа високоскоростна връзка с ниска латентност в 5G мрежата на Yettel. На разположение тук е компактният 6,28-инчов 120Hz pOLED дисплей и стерео говорители с Dolby Atmos функция. Камерата на Edge 30 Neo има два 64MP и 13 MP сензора, а зареждането на 4020 mAh батерия става с технологията TurboPower 68W за броени минути. Моделът се предлага в комплект с функционалния смарт часовник за спалня Lenovo Smart Clock 2 и безжично зарядно, работещ с процесор MediaTek MT8167S. Благодарение на вградения Google Assistant моделът с компактен дизайн с кристално ясен 4" сензорен екран може да работи чрез управление с глас, да подрежда дневника със задачите на собственика си в Calendar, да предлага любопитна информация чрез Google, както и да помогне за управлението на съвместимите умни устройства в дома. Сега страхотният комплект може да бъде взет за 254,99 лв. в брой  вместо за 339,99 лв. с Total Unlimited 59.99 и договор за 2 години.

Последен, но не и по важност, в устойчивото трио се нарежда HUAWEI Nova Y90. Той се отличава с емблематичния Space Ring дизайн и атрактивни параметри като 6.7-инчов HUAWEI Edgeless FullView Display с честота на опресняване до 90 Hz и 270 Hz опресняване при докосване, което гарантира гладка и интуитивна употреба дори при игри. Сред безспорните преимущества на модела са и мощната батерия с капацитет 5000mAh и 40W HUAWEI SuperCharge  зарядно, тройна AI камера и капацитет за съхранение от 128GB. Основният 50MP сензор се допълва от 2MP Depth Camera и 2MP Macro Camera, а  предната 8MP камера поддържа портретна сегментация за постигане на боке ефект при селфитата. Този месец цената му пада от 89,99 лв. в брой на 66,99 лв. с Total Unlimited 39.99 и  договор за 2 години.       

„Рециклирай и спести“ е част от цялостната ESG стратегия на Yettel, в която са заложени принципите на кръговата икономика и сериозният ангажимент към устойчивото развитие.