Обновеното Peugeot 508 идва през лятото
Секция: Автомобили
24 Февруари 2023 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обновеното Peugeot 508 идва през лятото

/КРОСС/ Peugeot разпространи първата информация и снимки на обновеното си 508, което ще бъде лансирано на европейския пазар през лятото на тази година.

Основните промени при модела са свързани с изцяло новото и още по-доминиращо оформление на предната част на автомобила, интегрирането на нова осветителна система с по-тънки Matrix LED диодни фарове, нови задни светлинни модули, новата бордова система PEUGEOT i-Connect® Advanced с 10-инчов HD централен дисплей, свързани навигационни услуги, разпознаване на гласови команди, безжична свързаност за мобилни телефони и възможност за получаване на обновления за бордовата система по въздуха (OTA) и други.

"Peugeot подсилва своята технологична и лъвска идентичност с радикалния облик на новото 508", коментира Матиас Хосан, дизайн директор Peugeot. "Ултра тънките фарове и сигнатурата с три нокътя са част от решетката, която се вписва в бронята, създавайки ефектна предна част".

По отношение на технологичната база на 508, от Peugeot споделят, че тук присъствие отбелязват пълен набор системи за повишаване на комфорта и безопасността, в това число система за нощно виждане с функция за разпознаване на пешеходци, велосипедисти и животни, полуавтономна система за управление от Ниво 2, адаптивен круз контрол с функция за автоматично спиране и потегляне при движение в трафик, паркинг асистент, адаптивно окачване с три основни режима на работа (Normal, Comfort и Sport) и други.

В двигателната гама на 508 и 508 SW са включени две нови PHEV зареждаеми хибридни модификации, 180 и 225 конски сили, както и бензинова и дизелова със 130 конски сили, като всяка една от тях идва в изпълнение с 8-степенна автоматична трансмисия.

Зареждаемата (PHEV) хибридна спортна версия 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED обещава 360 конски сили и четири задвижващи колела, като тук и при другите две PHEV версии интегрираната батерия е с капацитет от 12.4 kWh.

Peugeot 508 ще се предлага в 7 основни цвята, три от които нови, както и в три нива на оборудване- ALLURE, GT и PEUGEOT SPORT ENGINEERED.