"Системата ни убива" създава собствена партия, ще участва във вота на 2 април
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2023 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Системата ни убива" създава собствена партия, ще участва във вота на 2 април

/КРОСС/ Движение "Системата ни убива" създава собствена партия и ще участва на вота на 2 април.

Тъй като процедурата по получаване на регистрация отнема време, движението ще се яви в партньорство с партия-мандатоносител "Български съюз за директна демокрация", с които споделят общи виждания.

В ядрото на партията ще са майките на деца с увреждания и участници в антиправителствените протести през последните години, поясни адвокат Росен Рашков, който ще е председател на новия проект.

"Взехме решение, че пътят напред продължава през създаването на нов политически субект, който ще защитава правата на най-увредените, на най-ниско сложените в обществото".

На предишните избори активистите на движение „Системата ни убива" участваха като гражданска листа на партия "Изправи се. БГ" на Мая Манолова, която вече е част от обединението "Левицата!". Росен Рашков обясни защо сега няма да подкрепят Манолова:

"Сега ситуацията е по-различна, тъй като "Изправи се. БГ" е част от една широка коалиция, която е поставена на друга основа, и с част от партньорите, които са избрали от "Изправи се.БГ" да бъдат, ние считаме, че имаме дълбоки различия", обясни Росен Рашков.

Листите и програмата ще бъдат представени идната седмица.