Илияна Йотова беше гост в Перник на 100-годишнината на ПМГ „Христо Смирненски“
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2023 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова беше гост в Перник на 100-годишнината на ПМГ „Христо Смирненски“

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на честването на 100-годишнината от създаването на Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски" в Перник. „Вашата гимназия е духовна институция, една огромна огнена клада, чиято жарава никога не става на пепел, а с всеки нов първи учебен ден се възражда за нов живот, за да даде познание и възпитание на младите хора", посочи в приветствието си вицепрезидентът. Йотова изтъкна високите постижения на гимназията и мнозината нейни възпитаници - знакови български личности, допринесли за развитието на България.

Вицепрезидентът благодари на ръководството на община Перник и на кмета Станислав Владимиров за грижите, които полагат за развитието на ПМГ „Христо Смирненски". „Така правят истинските управленци, защото знаят, че единственият път напред е пътят на просветата, духовността и културата", подчерта Илияна Йотова.

„Във време на тежко разделение и омраза вашата мисия днес е още по-важна - да изграждате просветени и добри хора", обърне се вицепрезидентът към учителите. На учениците Йотова пожела да не се страхуват да мечтаят смело и непрестанно да се стремят да бъдат все по-успешни.

В знак на признание за високите постижения и по повод 100-годишния юбилей вицепрезидентът Илияна Йотова връчи почетния знак на държавния глава Румен Радев.