БСП - "Връбница" подкрепи протест на граждани срещу нов строеж в "Обеля"-1
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2023 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП - "Връбница" подкрепи протест на граждани срещу нов строеж в "Обеля"-1

/КРОСС/ БСП - "Връбница" подкрепи протест на граждани в "Обеля"-1 срещу планиран нов строеж в междублоково пространство. Започналата изкопна дейност се намира между блоковете с номера 112, 113 и 114. Гражданите припомниха, че на същото място през 2015-та година вече беше правен опит за строеж на сграда. Благодарение на будната съвест на жителите в квартала и с помощта на общински съветници от БСП обаче незаконният строеж тогава беше спрян. Сега започва поредната тяхна битка за спасяване на терена от застрояване.

"Проблемът с презастрояването в София е много голям и е крайно време да бъде намерено решение, коментира Станислав Младенов, член на Изпълнителното бюро на БСП - София и председател на организацията на социалистите в район "Връбница". - Ако не бъдат взети сериозни мерки, скоро няма да остане свободно пространство в жилищните комплекси. В крайна сметка, това безразборно уплътняване на кварталите не е от полза на никого. София трябва да се развива навън, а не навътре. БСП от години се бори заедно с гражданите, за да спре презастрояването и да запази нормалните условия за живот в жилищните комплекси. Затова отново сме при хората и ще помогнем с всички сили, за да предотвратим този пореден опит за покушение на зелени площи".

По време на протеста гражданите се организираха и стартираха подписка срещу започналия строеж. Тя ще бъде входирана в районната администрация. Гражданите са категорични, че няма да се откажат и ще бранят докрай междублоковото пространство.