Топло,ветровито и с превалявания днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Февруари 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топло,ветровито и с превалявания днес

/КРОСС/ Над Западна България облачността отново ще се увеличи и на места в северозападните райони ще превали дъжд. Над останалата част от страната ще има променлива облачност. В Източна България и на север от планините ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са  между 15° и 20°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места, над 1800 метра, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя ще има променлива, по-често значителна облачност и на места, ще превали дъжд. В много райони северно от планините и в Източна България ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло за сезона с минимални температури от 7° до 12° и максимални - между 18° и 23°.