Три деца са били леко ранени при катастрофа в прохода Петрохан
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Февруари 2023 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три деца са били леко ранени при катастрофа в прохода Петрохан

/КРОСС/ Три деца на една, 11 и 15 години са били ранени при катастрофа на пътя София - Монтана в старопланинския проход Петрохан снощи, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Произшествието е станало около 18:00 часа, след като шофьор на „Фолксфаген пасат" на 43 година от село Бело поле в област Видин е изпуснал завой, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в „Ауди", шофирано от 38-годишна жена от София. Пострадалите деца са пътували в колата на жената. Те са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Берковица, където се установило, че имат леки наранявания и са освободени за домашно лечение.

Шофьорът на другата кола, който причинил сблъсъка, е откаран за оказване на помощ в болница в Монтана, след което е задържан в ареста на районното управление на МВР в Берковица. Пробата му за наркотици отчела употреба на амфетамини, а пробата на алкохол - 1,73 промила в кръвта при пределно допустима норма от 0,5 промила.

От ОДМВР в Монтана съобщиха за БТА, че подобно произшествие с пиян и дрогиран шофьор е второто в прохода Петрохан за последните два месеца. Подобен инцидент имаше с шофьор на ТИР, който беше тръгнал по шосето през планината в нарушение на забраната да преминават автомобили с тегло над 12 тона, след като е седнал зад волана след употреба на наркотици и алкохол.