Утре ще застудява,с валежи от дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Февруари 2023 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще застудява,с валежи от дъжд

/КРОСС/ През нощта облачността ще е предимно значителна, но валежи от дъжд ще има на места само в Южна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще продължи да духа умерен, в източната половина от страната - силен, южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°.  Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще бъде по-високо от средното за месеца.

Утре през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често - значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно - в Източна България, където през целия ден ще остане от юг - умерен до силен. Максималните температури ще са в широки граници от 10° - 12° в Западната половина от страната до 18° - 20° на изток.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често - значителна и в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

През следващите дни ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m - от сняг. Във вторник в отделни райони в Южна България ще са значителни по количество, а в сряда ще са слаби и на по-малко места.

Вятърът ще се ориентира от североизток, температурите ще се понижат и в сряда минималните ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°.