Утре до обяд на отделни места в страната ще има слаби валежи от дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2023 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре  до обяд на отделни места в страната ще има слаби валежи от дъжд

/КРОСС/ През следващото денонощие ще е предимно облачно. През нощта на много места ще има валежи от дъжд, но до сутринта ще отслабват и в повечето райони ще спрат. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен, така ще се задържи и през деня. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София около 4°. Утре преди обяд само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Около и след пладне от юг валежите ще се активизират и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна, а на места в Рило-Родопската област ще са значителни. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните, до 15°-16° в крайните югозападни райони, в София - около 12°.

Над планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно сутринта, вечерта и през нощта срещу сряда. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Източник: НИМХ