Над 4000 абонати на "Топлофикация-Габрово" са на студено през зимата заради аварии
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2023 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 4000 абонати на "Топлофикация-Габрово" са на студено през зимата заради аварии

/КРОСС/ Вчера ГДБОП и ДАНС влязоха на проверки в някои от топлофикации в страната. Акцията се проведе под надзора на Европейската прокуратура. Една от проверяваните топлофикации е тази в Габрово, където от години хората алармират, че през зимата стоят на студено заради непрекъснатите аварии, но плащат високи сметки.

През този отоплителен сезон габровци парно нямаха. Затова пък имаха и продължават да имат замърсен въздух и сажди, заяви в БНТ "Денят започва" кметът на община Габрово Таня Христова. Тя подчерта, че е имала три срещи с представители на "Топлофикация Габрово", но без резултат.

Официалните сигнали за нарушено топлоподаване на сайта на "Топлофикация Габрово" са 15 - това са регистрираните. През останалото време услугата не е качествена, така че в домовете, детските градини, Спортната зала, Дома на хумора топлина липсва, допълни Христова.

Според адв. Иванка Баева - абонат на "Топлофикация Габрово", в официалните съобщения на ТЕЦ-а не се отбелязва краен срок за остраняване на аварията и все по-често се твърди, че се извършва основен ремонт, който продължава с дни.

Ние почти нямаме топлинка в домовете си, обобщи адв. Баева.